Logo UDACEBA

Salud Comunitaria

 • 6 de octubre de 2017

  Drets, feminisme i model biogràfic, vèrtex d’un triangle per a l’atenció en salut sexual a la joventut

  Per treballar en l’àmbit de la sexualitat és imprescindible realitzar un treball previ que ens faci repensar el nostre posicionament professional i, sobretot, personal al respecte. I això passa per reflexionar de manera honesta sobre la nostra biografia sexual. Què se m’ ha ensenyat (i silenciat) amb paraules o amb actituds del que és correcte i del que no, quines experiències he tingut i com les valoro, quina relació tinc amb meu cos i l’exploració del plaer, quina va ser la darrera...

 • 22 de julio de 2017

  'Petanca autogestionada': la imatge d'una experiència de Comunitària


   
  La vida atapeïda del resident sovint no deixa lloc a la comunitària, aquell cognom oblidat al que costa donar-li un significat entre tanta medicina familiar.
   
  Però els que tenim la sort de formar part d’una unitat docent com UDACEBA, que aposta per superar-se dia a dia en la formació dels seus residents, se’ns va encarregar una feina que semblava molt senzilla: plasmar la comunitària en una imatge.

 • 15 de julio de 2017

  Intervenció comunitària en un Economat Social

  Cada cop son més freqüents la creació als municipis de nous projectes destinats a la millora de recursos en l’àmbit social d’aquells col·lectius amb més risc d’exclusió social.
   
  Un d’aquests recursos és l’economat o supermercat social. En aquests, els usuaris, normalment persones en risc d’exclusió social reben de forma fixa o mitjançant l’ús de xecs, tiquets o d’altres sistemes, menjar i/o altres productes de primera necessitat pel domicili.

 • 10 de julio de 2017

  Salut més enllà de la consulta. Entrevista a Marta Coderch

  "La Salut Comunitària és completar i humanitzar encara més la nostra especialitat, posant el punt de mira fora de la consulta i optimitzant els recursos".  
   
  Marta Coderch Arís. Especialista en Medicina Familiar i Comunitària a l’EAP Sardenya.
  Referent de Salut Comunitària de l’EAP Sardenya.
  Grup Fem Salut al Barri – UDACEBA.

 • 5 de julio de 2017

  Abordatge comunitari a Primària: un camí per la implicació des de la prescripció social

  A l’Atenció Primària de salut tenim un camí d’oportunitats per continuar sent potencial de canvi i més que mai tenim necessitat de respostes efectives i eficients a la nostra població tenint en compte els contextos de necessitats sociosanitàries actuals.

 • 17 de enero de 2017

  Salut Comunitària. Coneixent la nostra població

  Introducció
   
  El grup de treball Fem Salut al Barri de la Unitat Docent ACEBA, durant el seu primer any de trajectòria ha realitzat vàries activitats en Salut Comunitària.
   
  https://femsalutalbarri.wordpress.com/
   
  Es tracta d'un grup multiprofessional (Infermeria, Medicina, tutors i residents, Treball Social, Administratius, Antropologia) i multicèntric que treballa sobre Salut Comunitària en el marc de la docència.

 • 22 de octubre de 2016

  El dia que em vaig enamorar de tu... Salut Comunitària!

  Avui us volia parlar d’una història d’amor d’aquelles que apassionen i omplen de vida malgrat els seus moments de desencís i frustració que sovint la fan més forta i ferma.
   
  És una història que alguns de vosaltres haureu viscut i que d’altres de ben segur viureu en el futur. No deixeu passar l’oportunitat d’enamorar-vos d’ella: LA SALUT COMUNITÀRIA.

 • 24 de mayo de 2016

  Síria en primera persona: L'experiència d'un sirià molt català

  La Dra. Àngels Ballarín, metgessa de família EAP Vic, entrevista a Ibrahim Mahfoud, metge de família ACUT Osona.

1 | 2»
UNITAT DOCENT D'ACEBA / Sardenya, 466 - 08025 Barcelona / Tel. 93 567 43 80 / udaceba@udaceba.cat