Logo UDACEBA

Editoriales

 • 18 de junio de 2018

  Congrés, participació, formació. Confiem en la nostra força

  El comitè editorial d’aquest Butlletí va tenir molt clar quan planificava els continguts de 2018 quina era el tema del número especial anual: la participació de la unitat docent UDACEBA al congrés de la medicina de família (semFYC) que es celebrava a Barcelona.
   
  I els resultats crec que ens donen la raó.

 • 8 de marzo de 2018

  Sortides professionals dels residents d’UDACEBA

  El mes de maig marca tradicionalment el relleu de promocions de residents. Els R4 se’n van i arriben els nous R1.
   
  Els residents que entren voldran saber si hi ha perspectives laborals més enllà dels 4 anys (MIR) o 2 (EIR).
   
  Els R4 que marxen ja fa mesos que tenen un neguit intern per saber a on aniran a parar.
   
  El que podem explicar és què ha passat amb les promocions que han passat per UDACEBA des que vam començar ja fa més de 10 anys.

 • 4 de enero de 2018

  La motivació a la docència

  Tots hem tingut professors que ens han motivat a l’hora d’aprendre i altres que no. Un docent motivat és una peça fonamental en les regles de l’ensenyament i és clarament generador d’emocions i dinàmiques positives entre els seus alumnes. Un docent feliç té més possibilitats de “crear” alumnes feliços. Igualment, un docent apassionat té més possibilitats de “crear” alumnes apassionats. Per altra banda, un docent a qui no li agradi el que fa, dubto molt que desperti passions...

 • 14 de septiembre de 2017

  Els reptes de la Unitat Docent UDACEBA

  La unitat docent multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària UDACEBA s’ha caracteritzat pel seu creixement continu en nombre de centres i residents des de fa ja més de 10 anys. Amb la perspectiva d’una formació de qualitat ens plantegem consolidar el treball dut a terme fins ara i definir uns reptes de futur, que materialitzem en un decàleg:
   
  El Servei del resident és el CAP
  Ens agrada que des del primer dia hi hagi un ràpid i constant contacte dels residents amb els seus...

 • 3 de julio de 2017

  Millorem la formació en salut comunitària

  Fa encara no dos anys es va formar un grup de treball dins de la Unitat Docent UDACEBA per consensuar criteris en la formació en l’àmbit de salut comunitària dels residents de medicina i infermeria. A la crida es van sumar centres ja docents com l’EAP Sardenya, l'EAP Vic, l'EAP Eixample Dreta, el CAP Sagrada Família i d’altres com el CAPI Baix-a-Mar, pendents d’acreditar com a docents, i posteriorment d’altres com l’EAP Albera Salut.

 • 2 de abril de 2017

  Ara toca Grup de Gestió d'UDACEBA

  La Unitat Docent ha decidit els darrers anys la creació de grups estables, multicèntrics, multidisciplinars per abordar diferents aspectes de la formació dels residents de Medicina de família i d’Infermeria d’atenció familiar i comunitària. Amb el nou Grup de Gestió UDACEBA volem impulsar una de les 5 àrees competencials de l'especialitat: la gestió clínica i dels centres.

 • 3 de enero de 2017

  Grup Balint, de la docència al creixement personal

  La temàtica de la relació metge-pacient ha estat subestimada històricament, per això es considera necessari un espai de reflexió i anàlisi profunda d'aquesta relació tan central de la pràctica mèdica.

 • 10 de octubre de 2016

  Les EBA’s 20 anys després

  Han passat 20 anys i la missió per la que varem crear les EBA’s s’ha assolit parcialment, tant sols alguns dels objectius plantejats, però no l’essència del model. Volíem crear i implementar un model d’autogestió en el si del sistema sanitari públic, especialment en atenció primària, que desencadenés i impulsés un canvi en profunditat en les bases conceptuals del mateix i de les estructures de provisió públiques d’atenció primària. També promoure un debat al voltant de les...

1 | 2 | 3»
UNITAT DOCENT D'ACEBA / Sardenya, 466 - 08025 Barcelona / Tel. 93 567 43 80 / udaceba@udaceba.cat