Logo UDACEBA

Artículos de Docencia

 • 20 de marzo de 2018

  Comunicant-nos a Córdoba

  El mes d'octubre les i els residents d’UDACEBA hem assistit al XXXVIII Congrés de Comunicació i Salut de semFYC que s’ha dut a terme a Córdoba.

 • 15 de marzo de 2018

  Les Comissions de Docència. Què són i què han de ser

  “Les comissions de docència són els òrgans col·legiats als quals correspon planificar i organitzar la formació, supervisar-ne l’aplicació pràctica i controlar el compliment dels objectius previstos en els programes formatius de les diferents especialitats en ciències de la salut. Així mateix, correspon a les comissions de docència facilitar la integració de les activitats formatives i dels residents en l’activitat assistencial i ordinària del centre, planificant la seva activitat...

 • 20 de julio de 2017

  Activitat Comunitària del Metge de Família i Comunitària a Uruguai

  Introducció

  La medicina familiar i comunitària a Uruguai comença a desenvolupar-se des de la dècada del 70 amb experiències aïllades. A la dècada del 80, a tota Amèrica Llatina, amb l'impuls de l'OPS (Organització Panamericana de la Salut) es va implementar una experiència de Medicina Familiar orientada a resoldre l'emergència de les poblacions vulnerables. Aquest programa es va dur a terme únicament en el prestador públic MSP (Ministeri de Salut Pública) i principalment a Montevideo,...

 • 14 de abril de 2017

  La meva experiència Hippokrates en terres escoceses

  Des de sempre he tingut curiositat per poder conèixer la sanitat i la manera de viure la salut a diferents cultures i països, per això des del primer moment que vaig saber de l’existència del programa d’intercanvi Hippokrates, dirigit a metges/esses joves i metges/esses residents de medicina de família i comunitària, vaig estar interessada en poder realitzar un intercanvi.

 • 22 de enero de 2017

  XIX Jornada Residents CAMFiC. L’especialitat és FAMÍLIA

  Des de la Vocalia de Residents ens agradaria convidar-vos a participar a la XIX Jornada de Residents de la CAMFiC, que tindrà lloc el proper 10 de març de 2017, a la seu de la CAMFiC, a la ciutat de Barcelona.

 • 23 de octubre de 2016

  V Jornada del grup d’Ètica de la CAMFiC i la Xarxa d’Unitats Docents MFiC

  El passat 1 de Juny es va celebrar la V Jornada del grup d'Ètica de la CAMFiC. Aquest any la jornada es va centrar en l'ètica en la docència i per això es va organitzar conjuntament amb la Xarxa d'Unitats Docents de MFiC. UDACEBA va col·laborar activament en l'organització d'aquesta jornada.

 • 6 de julio de 2016

  Medical Stage: nova plataforma de formació en salut a Barcelona

  Medical Stage neix l’any 2015 fruit de la iniciativa d’un equip multidisciplinari de professionals de la salut, amb una llarga trajectòria en l’àmbit assistencial, en formació, innovació i recerca. El projecte sorgeix d’una idea inicial del Dr. Josep Manuel da Pena, que un grup de professionals vinculats a la Unitat Docent UDACEBA hem volgut fer realitat.

 • 25 de marzo de 2016

  Sorpresa a Montevideo: 1r premi a la millor Experiència

   
  El mes de març de 2015 es va celebrar el 4º Congrés d'Iberoamerica de Medicina Familiar i Comunitària a Montevideo.
   
  En aquella zona de món hi ha un moviment amb molta motivació perquè l’especialitat de medicina de família surti endavant, sobretot per part dels metges més joves (Moviment Waynakay). Cada país és un món diferent amb dificultats diverses però hi ha molt bon ambient de poder ajudar-se els uns als altres.

1 | 2»
UNITAT DOCENT D'ACEBA / Sardenya, 466 - 08025 Barcelona / Tel. 93 567 43 80 / udaceba@udaceba.cat