Logo UDACEBA

Ara toca Grup de Gestió d'UDACEBA

Autor: Albert Casasa Plana. Cap d'estudis UDACEBA i metge de família EAP Sardenya

La Unitat Docent ha decidit els darrers anys la creació de grups estables, multicèntrics, multidisciplinars per abordar diferents aspectes de la formació dels residents de Medicina de família i d’Infermeria d’atenció familiar i comunitària. Amb el nou Grup de Gestió UDACEBA volem impulsar una de les 5 àrees competencials de l'especialitat: la gestió clínica i dels centres.

 

Hem aconseguit tenir un programa estable de Reanimació Cardiopulmonar amb professionals experts i calendari preestablert. Hem consolidat aquest Butlletí APSalut amb la contribució cada cop més activa dels residents. Ells mateixos reactiven el Blog de Residents Udaceba. L’experiència Balint ha reactivat l’intercanvi d’experiències i reflexions de residents de diferents centres. I el grup Fem salut al barri, de salut comunitaria, enceta el curs 2017-2018 amb l’èxit de la jornada celebrada a Vilanova i la Geltrú el passat 6 d'abril. Ens agraden els reptes i les noves iniciatives. 

I ara toca el Grup de Gestió d'UDACEBA. Ja trigàvem!

 

La nostra és una Unitat Docent singular. Està formada per centres amb un sistema de gestió per part dels professionals que no es repeteix a fora: els equips de base associativa, les anomenades EBA. I a més comptem amb altres centres amb formes de gestiò singulars com el CAP Sagrada Família (Consorci Sanitari Integral) i el CAPI Baix-a-Mar.

Els nostres residents tenen una oportunitat única d’aprenentatge.

 

Per això hem celebrat la primera jornada del Grup de Gestió UDACEBA i hem iniciat una formaciò que tindrà com a objectiu principal:

  • Crear un grup multicèntric i estable per la formació, la docència i la recerca en sistemes de gestió de l’atenció primària de salut.

 

Activitats del Grup de Gestió UDACEBA:

  • Crear tallers de formació pels residents.
  • Crear línies de recerca.
  • Activar publicacions
  • Fòrum de debat.

 

És obert a tots els residents i tutors.

Convidarem a participar com a mínim a una persona de cada centre docent (inclòs CAPI Baix-a- Mar i el CAP Sagrada Família).

El programa de l’especialitat engloba 5 àrees competencials, entre les quals la gestió clinica i dels centres. D'aquí la nostra voluntat de reforçar aquest aspecte mitjançant aquest grup de treball. 

 

Segur que podrem oferir una bona experiència des d'UDACEBA! 

 

 

 

Citació

Autor: Casasa Plana, Albert.
Títol article: Ara toca Grup de Gestió d'UDACEBA
Revista: APSalut. Volum 5. Número 2. Article 87

 

Data: 2 d'abril de 2017
UNITAT DOCENT D'ACEBA / Sardenya, 466 - 08025 Barcelona / Tel. 93 567 43 80 / udaceba@udaceba.cat