Logo UDACEBA

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és un hospital d’alta complexitat que, amb sis segles d'existència, representa la institució hospitalària degana de l'Estat Espanyol. La seva actuació es centra principalment a Barcelona i s'estén per tot Catalunya, a més de tenir una notable incidència a la resta de l’Estat i projecció internacional. En la seva funció assistencial destaquen múltiples activitats, algunes d'elles considerades de referència en el seu àmbit d'actuació. Anualment s'atenen més de 35.000 malalts ingressats i més de 145.000 urgències. A les consultes externes es visiten cada any més de 350.000 persones i a l’Hospital de Dia s’atenen més de 75.000 usuaris. Disposa de 136 punts d’Hospital de dia, 644 llits d’hospitalització i 21 quiròfans.

 

La docència duta a terme a l’Hospital té un gran abast: Unitat Docent de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, Escola Universitària d’Infermeria, participació al programa MIR de formació d’especialistes, estades formatives, formació continuada, etc.

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau està governat pel Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària (FGSHSCSP), on avui hi són representats la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i l'Arquebisbat de Barcelona.

 

L'Hospital de Sant Pau forma està acreditat per a la docència de postgrau i forma part d'UDACEBA des del 2005.

 

 

Adreça: Sant Antoni Maria Claret, 167
Codi Postal: 08025
Població: Barcelona
Coordinador: Sergio A. Herrera Mateo

UNITAT DOCENT D'ACEBA / Sardenya, 466 - 08025 Barcelona / Tel. 93 567 43 80 / udaceba@udaceba.cat