Logo UDACEBA

Salut Comunitària

 • 22 de maig de 2016

  L'educació a l'Escola La Sínia: una responsabilitat compartida

  Al llarg dels últims 15 anys, la societat mundial ha experimentat un seguit de canvis i moviments migratoris que s’han anat desenvolupant i gestionant de diferent manera segons les polítiques migratòries de cada país i cada territori, en què entenem que un dels principals objectius ha estat treballar per a la creació d’una societat plural, intercultural i més diversa.

 • 24 de març de 2016

  La Comunitària existeix. Experiència a l'ASPB

   
  “Què és l’Agència de Salut Pública? Què s’hi fa?” Aquestes són preguntes que freqüentment m’han fet quan he explicat que estava realitzant una rotació a l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). A continuació, m’agradaria explicar que és l’ASPB, quins són els seus àmbits d’actuació i donar a conèixer la meva experiència al Servei de Salut Comunitària de l’ASPB.

 • 11 de gener de 2016

  "Fem salut al barri"

  Constitució del Grup de Salut Comunitària d'UDACEBA “Fem salut al barri”
   
  https://femsalutalbarri.wordpress.com
   
  En el context de la millora dels coneixements, habilitats i competències dels residents d’Infermeria i Medicina Familiar i Comunitària d’UDACEBA, però també, de la formació continua dels professionals, sorgeix la necessitat de treballar en major profunditat l'Atenció Comunitària. Sabem que és un aspecte sovint poc conegut i compartit de la nostra especialitat...

 • 24 de setembre de 2015

  Ser pobre perjudica seriosament la salut

  Darrerament, polítics i economistes fan gala d’un alt nivell d’optimisme i ens diuen que comencem a sortir de la crisi i que el pitjor ja ha passat. Podem veure el President del govern espanyol fent declaracions i assegurant que l'economia espanyola "ha obert del tot les portes a la recuperació" i comença a dir "adéu a la crisi".

 • 29 de setembre de 2014

  Model d'Atenció Residencial a Centelles

  Sra. Marga Sibina. Directora Residencia St. Gabriel
  Dra. Sílvia Narejos. Directora Assistencial Cap Centelles
   
   
  El model d’atenció residencial a Centelles va néixer el 2002 arrel de la signatura d’un contracte de serveis prestats entre l’ABS Centelles, entitat autogestionada del Servei Públic de Salut, i la Residència Sant Gabriel, de gestió municipal.

 • 27 de desembre de 2013

  L'Atenció Comunitària al CAP Sagrada Família

  Sílvia Simó. Treballadora Social CAP Sagrada Família
   
   
  El CAP Sagrada Família es reforma i es posa en marxa a l’octubre del 2003. Han estat 10 anys on el nostre principal objectiu ha estat l’apropament a la comunitat, treballar per a i des d’ella. Els professionals del CAP, juntament amb els diferents serveis implicats, han treballat per a la promoció de la salut comunitària, entesa aquesta com l’atenció que es proporciona a la mateixa, basada en la identificació de problemes...

 • 14 de setembre de 2013

  Salut Comunitària, més que mai!

  Dra. Marta Serrarols i Soldevila. Metgessa de Família. Tutora. EAP VIC SLP.
  Dra. Pilar Santamaria i Vilaró. Metgessa de Família. EAP VIC SLP.

«1 | 2
UNITAT DOCENT D'ACEBA / Sardenya, 466 - 08025 Barcelona / Tel. 93 567 43 80 / udaceba@udaceba.cat