Logo UDACEBA

Articles de Docència

 • 23 d'octubre de 2016

  V Jornada del grup d’Ètica de la CAMFiC i la Xarxa d’Unitats Docents MFiC

  El passat 1 de Juny es va celebrar la V Jornada del grup d'Ètica de la CAMFiC. Aquest any la jornada es va centrar en l'ètica en la docència i per això es va organitzar conjuntament amb la Xarxa d'Unitats Docents de MFiC. UDACEBA va col·laborar activament en l'organització d'aquesta jornada.

 • 6 de juliol de 2016

  Medical Stage: nova plataforma de formació en salut a Barcelona

  Medical Stage neix l’any 2015 fruit de la iniciativa d’un equip multidisciplinari de professionals de la salut, amb una llarga trajectòria en l’àmbit assistencial, en formació, innovació i recerca. El projecte sorgeix d’una idea inicial del Dr. Josep Manuel da Pena, que un grup de professionals vinculats a la Unitat Docent UDACEBA hem volgut fer realitat.

 • 25 de març de 2016

  Sorpresa a Montevideo: 1r premi a la millor Experiència

   
  El mes de març de 2015 es va celebrar el 4º Congrés d'Iberoamerica de Medicina Familiar i Comunitària a Montevideo.
   
  En aquella zona de món hi ha un moviment amb molta motivació perquè l’especialitat de medicina de família surti endavant, sobretot per part dels metges més joves (Moviment Waynakay). Cada país és un món diferent amb dificultats diverses però hi ha molt bon ambient de poder ajudar-se els uns als altres.

 • 7 de gener de 2015

  Rotació externa a Moçambic

  Gemma Rovira. Resident EAP Sardenya
   

   
   
  INTRODUCCIÓ
  Moçambic és un país situat al sud-est d'Àfrica. Limita al nord amb Tanzània, Malawi i Zàmbia, a l'oest amb Zimbabwe, amb Swazilàndia i Sudàfrica al sud-oest i amb l’oceà Índic a l'est. Vasco da Gama va explorar les seves costes al 1498 i va ser colònia portuguesa fins el 1505, de qui va aconseguir la independència el 1975 convertint-se poc després en la República Popular de Moçambic. Va ser escenari d’una guerra...

 • 29 de juny de 2014

  Rotació al SEM

  David Bottaro Parra. Resident de Medicina Familiar i Comunitària


  En aquest article m’agradaria explicar-vos l’emocionant i enriquidora experiència que vaig poder viure a la unitat medicalitzada dels Serveis d’Emergència Mèdica (SEM).

 • 27 de març de 2014

  Experiència Hippokrates a Àustria

  Gemma Rovira, resident MIR UDACEBA
   
   
  Quan em van comunicar la notícia i em dir que podria viure al bell mig dels Alps, treballant com el típic metge d’abans, no vaig poder deixar escapar aquesta oportunitat. Sempre m’ha agradat conèixer, experimentar, tirar-me a la piscina a ple hivern o fer salts d’alçada sense xarxa. Mai havia tingut una oportunitat millor per conèixer aquesta medicina diferent que ens expliquen els turistes i que reflecteixen les notícies, aquesta medicina europea...

 • 28 de desembre de 2013

  Experiència d'intercanvi a la República Txeca

  David Bottaro Parra. Resident MIR de Medicina de Família. EAP Sardenya
   
   
  Dates de l’intercanvi: del 02/09/2013 al 14/09/2013                                                                                                                         
   
  Escriure experiències és emocionant, per això us vull transmetre la meva vivència d’aquestes dues setmanes que vaig estar d’intercanvi.

 • 15 de setembre de 2013

  L'Atenció Primària de Salut, la visió de l'estudiant

  Pedro Corzo Orantos. Estudiant de 6è de Medicina. Universitat Internacional de Catalunya
   
   
  L’Atenció Primària es tracta d’una especialitat bàsica en un sistema de salut propi de països desenvolupats. Bàsicament consta dels metges/esses, infermers/eres, auxiliars d’infermeria i assistents socials. El paper del metge és fonamental: la seva funció és fer de filtre d’entrada per a qualsevol patologia, distingir la patologia banal de la preocupant, tractar (en la pròpia consulta...

«1 | 2 | 3»
UNITAT DOCENT D'ACEBA / Sardenya, 466 - 08025 Barcelona / Tel. 93 567 43 80 / udaceba@udaceba.cat