Logo UDACEBA

Casos Clínics

 • 20 de maig de 2016

  Virus HTLV-1, a propòsit d’un cas clínic

  Resum:
   
  El retrovirus limfotròpic de cèl.lules T Humanes (HTLV), conegut des dels anys 80, endèmic a vàries parts del món i amb una prevalença que va en augment en alguns països desenvolupats, pot ser responsable de diferents malalties com la Leucèmia de Cèl·lules T de l’adult i diversos trastorns neurològics de desmielinització que inclouen la Paraparèsia Espàstica Tropical (PET), així com de quadres de polimiositits, artritis i dermatitis infecciosa entre d’altres.

 • 8 de gener de 2016

  Malaltia de Paget òssia

  Cas presentat a la 15a Jornada de Residents d'Atenció Familiar i Comunitària d'UDACEBA. 30 d'octubre de 2015.

 • 20 de setembre de 2015

  La síndrome confusional en ancians

  CAS CLÍNIC
   
  Dona de 87 anys que és portada per la Guàrdia Urbana al CAP per haver-la trobat desorientada al carrer. Com a antecedents destaca insomni ocasional pel que la pacient pren de forma puntual Lorazepam 1mg, hipotiroïdisme subclínic i colon irritable. No consten antecedents de deteriorament cognitiu ni altres antecedents patològics. La pacient viu sola i és independent per les ABVD.

 • 16 de juny de 2015

  Favisme

  Clara Madueño. Resident EAP Dreta de l'Eixample
   
  Descripció del cas
  Pacient de 49 anys, natural d'Itàlia, resident a Barcelona fa més de 20 anys. Sense al·lèrgies medicamentoses ni antecedents patològics d’interès.

 • 15 de març de 2015

  Quelcom més que una simple apendicitis...

  María Mendoza. Resident MIR EAP Vic
   
   
  Introducció
  El mucocele apendicular és una causa poc freqüent de l’abdomen agut, amb una incidència de 0.004% a 2,1% en pacients que són sotmesos a cirurgia per apendicitis aguda. Clínicament són molt difícils de distingir, donat els símptomes tan inespecífics com dolor abdominal crònic i molèsties gastrointestinals difuses. Generalment són troballes intraoperatòries, radiològiques o histològiques. La tomografia d’abdomen o la...

 • 3 de gener de 2015

  Fractura patològica al context d'osteoporosi. Posteriorment a la densitometria patològica. Seguim buscant?

  Àlex Muñoz Quintela, Clara Madueño Garro i Lluís Cuixart Costa. EAP Dreta de l'Eixample
   
   
  INTRODUCCIÓ
  Pacient dona de 68 anys que consulta per dolor toràcic mecànic de 15 dies d'evolució.

 • 27 de juny de 2014

  Hiponatrèmia a l'Atenció Primària: només infradiagnosticada o també infravalorada?

  Anna Cartanyà, Rocío Quintillà i Johanna Caro. Residents de la Unitat Docent Barcelona Ciutat ICS     RESUM Antecedents i estat del tema: La hiponatrèmia (sodi plasmàtic   Objectiu: Determinar els factors de risc desencadenants d’hiponatrèmia lleu en pacients majors de 60 anys i la relació amb osteoporosi, caigudes, fractures i alteracions cognitives posteriors a aquesta.   Material i mètodes: Estudi de casos i controls de quatre equips urbans d’atenció primària. S’inclogueren...

 • 24 de març de 2014

  La febre, un senyal d'alerta que no pot passar desapercebut

  Mauricio Cabrera Choto. Metge resident de Medicina Familiar i Comunitària UDACEBA
   
   
  Introducció
  La gran demanda de consultes per “febre” als serveis d’Atenció Primària i Urgències, juntament amb la gran quantitat de processos que poden originar-la, requereix la realització d’una anamnesis exhaustiva, una exploració física completa, proves complementàries precises i seleccionades, i un pla d’acció ràpid i adequat.

«1 | 2 | 3»
UNITAT DOCENT D'ACEBA / Sardenya, 466 - 08025 Barcelona / Tel. 93 567 43 80 / udaceba@udaceba.cat