Logo UDACEBA

Editorials

 • 1 de juliol de 2016

  Èxit de participació al 36è Congrés semFYC

  La Unitat Docent UDACEBA va creixent i això es nota en tots els àmbits.
  Aquest any al Congrés de la semFYC de la Corunya hem aconseguit una fita: hem presentat 37 treballs entre residents i tutors de tots els nostres centres!
   
  Cal destacar la iniciativa de la Comissió de Docència de destinar una part del pressupost al finançament de la participació dels residents als congressos més importants de la nostra especialitat. Això incentiva la reflexió i l’enviament de treballs.

 • 19 de maig de 2016

  Els refugiats

  El tema ens té una mica superats. Els veiem dia sí, dia també als diaris i televisió. Amb imatges que trenquen el cor. Amb històries personals que commouen. Amb accions en contra seva que no entenem.

 • 21 de març de 2016

  Motivacions per escollir Medicina de Família i Comunitària

  La Medicina de Família i Comunitària és una especialitat que ofereix aproximadament un 40% de les places del MIR. Per tant, són molts els MIR que acabaran escollint-la. En la mateixa residència d’aquesta especialitat podem trobar molts perfils diferents, però hem volgut fer especial incís en dues tipologies de persones ben diferenciades: els que nosaltres anomenem “Família convençuts” i els “Família conformistes”.

 • 4 de gener de 2016

  L'ecografia a l'Atenció Primària catalana ja és una realitat

  L’ecografia o ultrasonografia és, en molts casos, la primera prova de diagnòstic per la imatge utilitzada en medicina. Va iniciar el seu desenvolupament a partir de la 1ª Guerra Mundial, utilitzant la mateixa tecnologia que usaven els submarins: el sonar. La primeres imatges sonogràfiques publicades d’ús mèdic daten de la dècada dels anys 50. Anys després el radiòlegs, cardiòlegs i obstetres foren els professionals que utilitzaren de forma generalitzada la tècnica.

 • 10 de setembre de 2015

  Apèndix.cat, docència en xarxa

  Som a Catalunya unes quantes Unitats Docents que formen metges/ses i infermers/es en diverses especialitats i que tenen en comú ser petites en nombre de residents, disperses geogràficament i que comparteixen el programa formatiu comú bàsic.

 • 2 de juny de 2015

  El preu de la docència

  Jordi Casanovas Font. Metge de Família. Tutor de MFiC i Col·laborador rural. EAP Vic
   
   
  Amb el pas del temps he crescut i segueixo provant de créixer com a persona i com a professional de la salut. Durant aquest procés hi ha coses que les he après sol i moltes altres que me les han ensenyat o m'han guiat per a aprendre-les.

 • 5 de març de 2015

  Atenció a la Cronicitat i Ètica

  Sílvia Zamora. Coordinadora docent EAP Dreta de l'Eixample
   
  Arran de la implantació del Programa d’Atenció a la Cronicitat, s’ha generat  un debat  sobre el transfons ètic d’aquest pla tant entre els professionals de l’Atenció Primària com en  diverses institucions.

 • 2 de gener de 2015

  Novetats MIR-IIR 2015 i Atenció Familiar i Comunitària

  Albert Casasa. Metge de Família. Tutor. EAP Sardenya
   
   
  El dissabte 31 de gener de 2015 es farà l’examen d’aquest any. Pel que fa als Metges Interns Residents (MIR) augmenta un 4,3% el nombre de metges aspirants a les places convocades:
   
  Un total de 12.199 titulats en Medicina aspiren aquest any a una de les 6.102 places (47 places menys que l’any passat).
   
  Per a les 959 places d’Infermers Interns Residents (IIR) es presenten un total de 16.137 aspirants.

«1 | 2 | 3»
UNITAT DOCENT D'ACEBA / Sardenya, 466 - 08025 Barcelona / Tel. 93 567 43 80 / udaceba@udaceba.cat