Logo UDACEBA

Editorials

 • 6 de novembre de 2018

  Què és la Responsabilitat Social?

  Orígens
   
  L'RSE sorgeix als Estats Units a finals dels anys 50 i principis dels 60, arran de la Guerra del Vietnam i altres conflictes mundials, com l'apartheid. Desperta l'interès en els ciutadans que comencen a creure que, a través del seu treball en determinades empreses o comprant alguns productes, estan col·laborant amb el manteniment de determinats règims polítics o amb certes pràctiques polítiques o econòmiques èticament censurables. La societat comença a adonar-se de l'impacte...

 • 18 de juny de 2018

  Congrés, participació, formació. Confiem en la nostra força

  El comitè editorial d’aquest Butlletí va tenir molt clar quan planificava els continguts de 2018 quina era el tema del número especial anual: la participació de la unitat docent UDACEBA al congrés de la medicina de família (semFYC) que es celebrava a Barcelona.
   
  I els resultats crec que ens donen la raó.

 • 8 de març de 2018

  Sortides professionals dels residents d’UDACEBA

  El mes de maig marca tradicionalment el relleu de promocions de residents. Els R4 se’n van i arriben els nous R1.
   
  Els residents que entren voldran saber si hi ha perspectives laborals més enllà dels 4 anys (MIR) o 2 (EIR).
   
  Els R4 que marxen ja fa mesos que tenen un neguit intern per saber a on aniran a parar.
   
  El que podem explicar és què ha passat amb les promocions que han passat per UDACEBA des que vam començar ja fa més de 10 anys.

 • 4 de gener de 2018

  La motivació a la docència

  Tots hem tingut professors que ens han motivat a l’hora d’aprendre i altres que no. Un docent motivat és una peça fonamental en les regles de l’ensenyament i és clarament generador d’emocions i dinàmiques positives entre els seus alumnes. Un docent feliç té més possibilitats de “crear” alumnes feliços. Igualment, un docent apassionat té més possibilitats de “crear” alumnes apassionats. Per altra banda, un docent a qui no li agradi el que fa, dubto molt que desperti passions...

 • 14 de setembre de 2017

  Els reptes de la Unitat Docent UDACEBA

  La unitat docent multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària UDACEBA s’ha caracteritzat pel seu creixement continu en nombre de centres i residents des de fa ja més de 10 anys. Amb la perspectiva d’una formació de qualitat ens plantegem consolidar el treball dut a terme fins ara i definir uns reptes de futur, que materialitzem en un decàleg:
   
  El Servei del resident és el CAP
  Ens agrada que des del primer dia hi hagi un ràpid i constant contacte dels residents amb els seus...

 • 3 de juliol de 2017

  Millorem la formació en salut comunitària

  Fa encara no dos anys es va formar un grup de treball dins de la Unitat Docent UDACEBA per consensuar criteris en la formació en l’àmbit de salut comunitària dels residents de medicina i infermeria. A la crida es van sumar centres ja docents com l’EAP Sardenya, l'EAP Vic, l'EAP Eixample Dreta, el CAP Sagrada Família i d’altres com el CAPI Baix-a-Mar, pendents d’acreditar com a docents, i posteriorment d’altres com l’EAP Albera Salut.

 • 2 d'abril de 2017

  Ara toca Grup de Gestió d'UDACEBA

  La Unitat Docent ha decidit els darrers anys la creació de grups estables, multicèntrics, multidisciplinars per abordar diferents aspectes de la formació dels residents de Medicina de família i d’Infermeria d’atenció familiar i comunitària. Amb el nou Grup de Gestió UDACEBA volem impulsar una de les 5 àrees competencials de l'especialitat: la gestió clínica i dels centres.

 • 3 de gener de 2017

  Grup Balint, de la docència al creixement personal

  La temàtica de la relació metge-pacient ha estat subestimada històricament, per això es considera necessari un espai de reflexió i anàlisi profunda d'aquesta relació tan central de la pràctica mèdica.

1 | 2 | 3 | 4»
UNITAT DOCENT D'ACEBA / Sardenya, 466 - 08025 Barcelona / Tel. 93 567 43 80 / udaceba@udaceba.cat