Logo UDACEBA

Casos Clínics

 • 18 de gener de 2018

  Què em passa? Per què no deixo de menjar gel?

  MOTIU DE CONSULTA
  Menjar uns 2kg de gel al dia des de fa 6 mesos
   
   
  HISTÒRIA CLÍNICA
  Antecedents personals: No al·lèrgies medicamentoses conegudes. Antecedents d’ansietat i estrès laboral. Dos embarassos normals. Portadora de DIU des de fa uns 8 mesos. No antecedents quirúrgics. No medicació habitual.

 • 25 de setembre de 2017

  Anèmia hemolítica per Omeprazol

  INTRODUCCIÓ

  Des de l’Atenció Primària som els responsables d’una part important de la prescripció de fàrmacs. Alguns d’ells, com l’Omeprazol, són habituals: aquest és un dels principis actius més àmpliament utilitzats (6.2% dels envasos del total de medicaments) segons l’Informe Anual del SNS de 2015.

  Voldríem posar de manifest la necessitat d’una prescripció responsable i del coneixement dels possible efectes adversos dels fàrmacs que prescrivim.

 • 4 de juliol de 2016

  Que el meu món no pari de girar!

  Menció especial al Millor Pòster amb defensa en la categoria de Casos Clínics.
  36è Congrés semFYC, 2016
   
   
  HISTÒRIA CLÍNICA
  La Sra. P és una dona de 55 anys amb antecedents de migranya (en tractament amb Zolmitriptán 2.5mg), vitiligen (en tractament amb Tacrolimus tòpic 0.1%, que s’administra de manera molt abundant), trastorn d’ansietat i histerectomia per úter bipartit (2005).

 • 20 de maig de 2016

  Virus HTLV-1, a propòsit d’un cas clínic

  Resum:
   
  El retrovirus limfotròpic de cèl.lules T Humanes (HTLV), conegut des dels anys 80, endèmic a vàries parts del món i amb una prevalença que va en augment en alguns països desenvolupats, pot ser responsable de diferents malalties com la Leucèmia de Cèl·lules T de l’adult i diversos trastorns neurològics de desmielinització que inclouen la Paraparèsia Espàstica Tropical (PET), així com de quadres de polimiositits, artritis i dermatitis infecciosa entre d’altres.

 • 8 de gener de 2016

  Malaltia de Paget òssia

  Cas presentat a la 15a Jornada de Residents d'Atenció Familiar i Comunitària d'UDACEBA. 30 d'octubre de 2015.

 • 20 de setembre de 2015

  La síndrome confusional en ancians

  CAS CLÍNIC
   
  Dona de 87 anys que és portada per la Guàrdia Urbana al CAP per haver-la trobat desorientada al carrer. Com a antecedents destaca insomni ocasional pel que la pacient pren de forma puntual Lorazepam 1mg, hipotiroïdisme subclínic i colon irritable. No consten antecedents de deteriorament cognitiu ni altres antecedents patològics. La pacient viu sola i és independent per les ABVD.

 • 16 de juny de 2015

  Favisme

  Clara Madueño. Resident EAP Dreta de l'Eixample
   
  Descripció del cas
  Pacient de 49 anys, natural d'Itàlia, resident a Barcelona fa més de 20 anys. Sense al·lèrgies medicamentoses ni antecedents patològics d’interès.

 • 15 de març de 2015

  Quelcom més que una simple apendicitis...

  María Mendoza. Resident MIR EAP Vic
   
   
  Introducció
  El mucocele apendicular és una causa poc freqüent de l’abdomen agut, amb una incidència de 0.004% a 2,1% en pacients que són sotmesos a cirurgia per apendicitis aguda. Clínicament són molt difícils de distingir, donat els símptomes tan inespecífics com dolor abdominal crònic i molèsties gastrointestinals difuses. Generalment són troballes intraoperatòries, radiològiques o histològiques. La tomografia d’abdomen o la...

1 | 2»
UNITAT DOCENT D'ACEBA / Sardenya, 466 - 08025 Barcelona / Tel. 93 567 43 80 / udaceba@aceba.cat